(JTA) – כל נערה מרגישה כנסיכה בבת המצווה שלה, וכל משפחה רוצה לערוך לבתה חגיגה מלכותית. אבל הפעם היה זה אירוע מלכותי באמת. כלת הבת מצווה אולי אינה נסיכה של ממש, אבל גם להיות נכדה של נסיכה מבית המלוכה הקמבודי זה בהחלט נחשב.
כלת בת המצווה, אליאור קורוגלי, היא הנינה של המלך סיסוואת מוניבונג המנוח ששלט בקמבודיה בין השנים 1927 ל-1941. אליאור היא גם יהודייה אורתודוקסית. הנערה בת ה-13 גדלה בלאס וגאס, והיא בתה של סאתסווי תאי קורוגלי, נכדתו של מוניבונג שהתגיירה בבגרותה, ושל ראי קורוגלי, יהודי ממוצא איראני. בזמן שהותם בקמבודיה לרגל בת המצווה, בני משפחת קורוגלי נפגשו עם המלך הנוכחי והמלכה האם.
בחגיגת בת המצווה, שנערכה בחודש שעבר במלון Raffles Hotel Le Royal בפנום פן, השתתפו רבים מבני משפחת המלוכה. המסיבה הדגישה את המסורת המגוונת, והלא שגרתית, של אליאור. היא לבשה תלבושת קמבודית מסורתית, אותה החליפה אחר כך לשמלת בת מצווה נוצצת. את הדלקת הנרות בחנוכייה – האירוע נערך במהלך חג החנוכה – ערכה המשפחה בסגנון פרסי. המוזיקה הייתה תערובת של שירים יהודיים, פרסיים וקמבודיים מסורתיים, כולל ה"הבה נגילה" הבלתי נמנע. באירוע הוגש אוכל כשר בסיועו של הרב בנציון בוטמן, שליח חב"ד בקמבודיה. על מסיבת הבת מצווה המלכותית דיווח לראשונה אתר Chabad.org.
כלת השמחה, אליאור, לא הסתירה את התרגשותה. "היה מדהים לראות כיצד אפשר לשלב באירוע אחד מורשת קמבודית, יהודית ופרסית, כאשר אנו נוסעים לקמבודיה ואני לובשת תלבושת קמבודית, אבל גם מדליקה נרות חנוכה ולובשת בגדים צנועים", אמרה אליאור בראיון ל-JTA.
לבני המשפחה החיים בקמבודיה, הייתה זו הפעם הראשונה שבה השתתפו באירוע יהודי כלשהו.
אמה של אליאור, סאתסווי, נולדה בוושינגטון בירת ארה״ב, שם שירת אביה כדיפלומט קמבודי. אמה, הנסיכה סיסוואת נירי בונג נגה, הייתה בתו של המלך מוניבונג. סאתסווי חזרה לקמבודיה עם משפחתה כאשר הייתה בת שנתיים, אבל רוב ילדותה עברה עליה בלונג ביץ', קליפורניה. היא פגשה את בעלה במסיבת יום הולדת בלאס וגאס.
"הוא ניגש ורצה לרקוד איתי, והשאר היסטוריה", אמרה סאתסווי בראיון טלפוני.
כיום הזוג חי עם שלושת ילדיהם – אליאור ואחיה מתנאל בן ה- 11, ואליאב בן ה- 7, בהנדרסון, פרבר של לאס וגאס בו יש אוכלוסייה יהודית גדולה. ראי עוסק בנדל"ן מסחרי וסאתסווי היא עקרת בית.
למרות השוני בין התרבויות, סאתסווי, שגדלה כבודהיסטית, אמרה כי הדת לא עלתה בשיחות ביניהם כאשר היא וראי התחילו לצאת. אבל כמה שנים לאחר מכן, היא הצטרפה לבעלה להרצאה של הרב שייע הרליג, שליח חב"ד בלאס וגאס. סאתסווי שמעה רק את סוף ההרצאה, אבל דבריו של הרב על כך שאלוהים הוא אינסופי הותירו עליה את רישומם.
"לימדו אותי על בודהה. ואני אסירת תודה על כל מה שלימדו אותי, מפני שזה הפך אותי למה שאני. הבודהיזם נותן לי סבלנות, הוא הופך אותי למה שאני במהותי", אמרה סאסווי. "עם זאת, אני מאמינה שמישהו ברא את כל זה. לכן כאשר הרב דיבר על כך, פתאום הבנתי, וואו, כך בדיוק אני מרגישה. לכן רציתי לדעת יותר".
סאתסווי עברה גיור קונסרבטיבי בשנת 2003. שנתיים לאחר מכן היא וראי נישאו בישראל. הזוג הפך להיות אורתודקסי בשנת 2012 וסאתסווי התגיירה שוב, הפעם עם רב אורתודוקסי. את טקס החתונה השני שלהם ערך רב אורתודוקסי.
"זה קרה באופן טבעי", היא אומרת. "זה לקח הרבה זמן, הרבה שנים".
התהליך לא היה קל כלל. אמה של סאתסווי לא אהבה את הרעיון שבתה עזבה את הדת שבה נולדה. סאתסווי הרגישה לעיתים זרה בתור האסיאתית היחידה במשפחתו היהודית-איראנית של בעלה.
רצונה של סאתסווי להשלים עם כל הזהויות המרכיבות את אישיותה הוא שהוביל אותה לחגוג לבתה בת מצווה בפנום פן. המשפחה כבר חגגה בת מצווה בבית בהנדרסון לפני שנה, אבל סאתסווי רצתה משהו שונה. "רצינו להראות לה את הזהות שלה – היא פרסייה, היא קמבודית, היא יהודייה", אמר סאתסווי.
מבחינת אליאור, נראה כי הזהויות משתלבות בקלות זו בזו.
"זה היה נהדר שהיה קצת מכל דבר", היא אמרה, "כל דבר היה שונה, וכל דבר גרם לי תחושות שונות".