וושינגטון (JTA) – מרב בן-דוד, מדענית סביבה שנולדה וגדלה בישראל, היא המועמדת הדמוקרטית לסנאט במדינת וויאומינג.
בן-דוד, שזכתה לתמיכתן של דמויות מובילות במפלגה הדמוקרטית בוויאומינג, גרפה ביום שלישי 44% מהקולות בבחירות המקדימות שנערכו בין שלושה מועמדים.
כעת, הפרופסורית בת ה-61 מאוניברסיטת וויואומינג, שדוברת אנגלית עם מבטא ישראלי בולט, עומדת בפני קרב פוליטי קשה במדינה הרפובליקנית ביותר בארה"ב. היא תתמודד בבחירות הכלליות בנובמבר מול הרפובליקנית סינתיה לומיס, שהייתה נציגת ויאומינג בבית הנבחרים האמריקאי.
בראיון מוקדם יותר החודש ל-JTA אמרה בן-דוד, כי היא סבורה שמגפת הקורונה יצרה פתיחות למסר שלה הקורא לעבור לכלכלה שמסתמכת פחות על דלק ויותר על אנרגיה מתחדשת. כמחצית מהכנסותיה של מדינת וויאומינג מקורן בנפט וגז ובתעשיות נלוות.
"אני חושבת שיש סיכוי והשנה הזו, אם חושבים על כך, מאד לא שגרתית", היא אמרה. "בעקבות התפרצות נגיף הקורונה ישנה הכרה כי עלינו לשים לב יותר למדע".
דמוקרטים המייעצים לבן-דוד – ביניהם גרי טראונר, איש עסקים יהודי שרץ לסנאט בוויאומינג בשנת 2018 והפסיד פעמיים במירוץ לבית הנבחרים במדינה – ייעצו לה להרבות בהופעות ברחבי וויאומינג וללכת לאירועי רודיאו, בילוי פופולרי במדינה הנמצאת במערב ארה"ב.
אבל המגפה מנעה כל זאת. "הכול התבטל", אמרה בן-דוד. "הייתי בעבר בתחרויות רודיאו אבל לא כחלק מקמפיין".
במקום זאת, בן-דוד פתחה בקמפיין דיגיטלי שכלל סרטונים בהם נראתה טסה במסוק והולכת ביער כשהיא מסבירה את משנתה הסביבתית, זאת בנוסף לקליפים של בעלי חיים וטבע בוויאומינג. לוגו הקמפיין שלה עוצב בדמות ביזון.
בן-דוד מגיעה ממשפחה בעלת שורשים עמוקים בישראל. משפחתה עלתה מבלארוס בסביבות 1860, והנכדים של אחיה הם דור שביעי בארץ. היא גדלה בחווה משפחתית מחוץ לראשון לציון, שירתה בצבא ולמדה באוניברסיטת תל אביב. לאחר שעבדה ולמדה בקניה ובאלסקה, היא עברה לפני 20 שנה לוויאומינג והפכה לאזרחית ארצות הברית בשנת 2009.
בוויאומינג, מדינה שאוכלוסייתה היא הקטנה ביותר בארצות הברית, חיים כ- 1150 יהודים. בעיר לאראמי, שבה גרה בן-דוד, ישנה קהילה יהודית קטנה המורכבת בעיקר מאנשי אוניברסיטה, כמוה. "יש לנו קהילה תוססת בלאראמי, ואנחנו חוגגים את כל החגים", אמרה בן-דוד ל-JTA. "אני בדרך כלל אחראית על הקניידלך".
היא סיפרה שבמהלך הקמפיין נשאלה פעמים רבות על ישראל – ונראה שתשובותיה, המותחות ביקורת על ההנהגה הישראלית, מספקות את קהל בוחריה.
״אנשים שואלים הרבה מה עמדתי בנוגע לישראל ומתעניינים בתגובתי במיוחד בנוגע לפלסטינים", היא אומרת. "עד כה, תגובותיהם של רוב האנשים היו חיוביות, ולא שליליות. כלומר, אינני תומכת במה שעושה ממשלת ישראל. אני חושבת שהיא נוהגת באכזריות. הבעתי את דעתי, ואנשים מעריכים זאת".